Saturday, 29 April 2017

Cara Membuat Casing Phone Bling Bling Budget Style

Assallamualaikum....


Setiap kali melangkah ke kedai acessori phone, mata ni tak bergerak ke arah casing phone bling bling.. Lawooo! Bisik hati mummy.. Adehh tapi tengok harganya lepaslah duit sekolah hero-hero tuk seminggu.. Boleh je beli kalau mau.. Tapi kang beli ralat pulak membazir ke arah benda bukan-bukan.. Hah! Tulahh mummy.. Semuanya nak jimat memandangkan zaman gawat ni.. Saboo je lah ... peel mak mak ni.. hahaha 😝😝

Pastu aritu waktu round-round nak beli spanar hidup kat Mr DIY ternampak benda bling bling ni... harganya RM 4.90 .. wow cantik!! Pink lagi .. Biasalah hantu pink.. Pantang melintas la warna pink tu.. Sesuai ngan budget terus ngap! Hahhaha

Pastu balik rumah carilah  casing phone yang kosong punya tanpa corak..  Apalagi operasi pun bermula...  Adakah impian mummy tercapai ??? 

Jeng 
Jeng 
Jeng

Cara Membuat Casing Phone Bling Bling Budget Style

1. Casing phone kosong tanpa corak ( tak kisah la warna apa sekali pun ye)

2. Bling bling ( Beli kat Mr DIY ) RM 4.90

3. Gam kuat -  yang Glue Gun boleh, yang putih (205) tu pun boleh.

4. Manik-manik baju yang dah tak digunakan lagi... ala selalunya yang tertanggal bila basuh baju tu.. hehehe ( Mummy kutip simpan kalo mood rajin ) hehhee

5. Lekatlah mula-mula bling-bling tu atas casing phone.. 

6. Bila ada space kosong , tampallah dengan manik-manik lebihan tu..

7. Taraaaa.. Siap! 


Apalagi bolehlah melaram dengan casing baru.. Ianya akan lebih dihargai bila buat sendiri dari beli kat kedai tau.. Syg dia lain macam.. Mummylah tu.. hehhe yang penting mesti ada warna pink... 

Dengan budget tak sampai pun RM 15 hengget.. mummy dapat menggunakan casing bling-bling pujaan hati mummy jika nak dibandingkan dengan harga puluh puluh tu... Puas hati..

Selamat Mencuba...!! Thanks for Reading! Wassallam

9 comments:

  1. rajinnye akak.. hehe lisa ni mmg tk rajin and takde tangan seni . hahaha belijekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe..Mengisi masa lapang ja Lisa...

      Delete
  2. rajinnyerr., jualla kak bling2 tuuuh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala malas la nak jual..pakai sendiri sudah..hehe

      Delete
  3. Salam singgah sini sis...cantiknya sis....suka tengok bling-bling dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm Diana... hehhehe Mummy pun suka bling2ni..hehehee

      Delete
  4. perghhh memang bling bling ni mommy

    ReplyDelete
  5. kalau arz nak cuba buat jenuh juga la hehehe

    buat untuk cik puteri nanti

    ReplyDelete
  6. senang jugak nk bt yaaa... boleh la try hehehe kalau rajin 😌😌

    ReplyDelete