Tuesday, 13 June 2017

Apa itu Bahagia?

Assallamualaikum...

Salam Selasa Uols.. Hari ni nak berkata-kata manis seperti biasa. Biar kerumun dek semut kerana manisnya bahagia.. hahaha 😝 Saja je share , bukak telegram " Faiz Ibrahim" pagi tadi . Syok pulak dia berbicara tentang bahagia. So kata-katanya mummy tujukan buat kengkawan yang sedang gundah gulana. Tajuk ni mummy letak sendiri.. haha Ikut suka hati hang ja na.. hahhaa 😝

Apa itu erti bahagia?


Jangan letak kebahagiaan kau pada manusia semata-mata. Kerna manusia itu kadangnya ada waktu "Tingtong" dia dan dia mungkin akan persampahkan kau apabila dia lupa diri.

Bahagia itu dicapai dengan menghormati diri kau dan tidak memaksa diri kau untuk menjadi manusia lain. Kerna itu kau boleh lihat, walaupun dia masih sendiri, dia masih boleh ketawa tak ingat dunia dan siap mudah terhibur lagi.

Tak guna berpasangan tetapi masih rasa sendiri. Dan lagi tak guna kau membandingkan kehidupan indah kau dengan manusia lain.

Hidup kau dah cukup indah. Kau sahaja yang cuba hidup di cerita Cinderella walaupun jalan cerita kau umpama Snow White.

Nukilan Faiz Ibrahim

Thanks for Reading! Wassallam

7 comments:

  1. Betul kak. Bahagia tu kita yang cipta sendiri. Jangan bandingkan kehidupan kita dengan orang lain sebab setiap orang ada cerita tersendiri.

    ReplyDelete
  2. hi awak...kak lina singgah sini n follow...salam perkenalannn...

    ReplyDelete
  3. betul tu, definisi berbeza ikut individu

    ReplyDelete
  4. Lepas baca ni saya pun bahagia

    ReplyDelete
  5. hee~ saya pun bahagia lepas baca entri ni..

    ReplyDelete
  6. Setuju semua Mummy cakap! Masing2 ada persepsi bahagia masing2. Paling penting jangan compare diri dengan orang lain. Itu buat kan kita tidak bahagia dan bersyukur.

    ReplyDelete