Friday, 28 July 2017

Tapai Pulut Sarimah

Assallamualaikum..

Suka makan tapai pulut..??? Serius mummy memang hantu tapai.. Especially dulu waktu mengandungkan hero kecik dan hero besaq..  Memang giler yakmat..hahaa maaf la bahasa budak-budak wechat..keh keh keh :P 😝😝

Nasib baik kandungan mummy tak jadi apa-apa. Hehehee.. Normally kalau kat Melaka ni mummy selalunya akan cari kat Pasar-pasar borong atau Pasar Besar.. tapi kann.. nak dijadikan cerita, dua tiga kali datang memang habis sokmo.. sobbsss ( nangis bawah meja) 😝😝

Bayangkan dari bulan puasa sampai lepas raya pun tak dapat makan.. huaa sedih tau! Nak buat..?! Pernah buat sekali tak jadi.. terus merajuk tak nak buat dah.. hahhaa.. 

So kali ni terpaksa post kat facebook mintak tolong kawan-kawan kat mana ada jual.. hah! Macam tu sekali tau.. hhahaha Dasat mengidam kali ni.. 😝😝😂


Sebenarnya banyak je yang jual kat Melaka ni, cuma mummy je yang tak tau.. So hasil pemantauan mummy kat Mydin Melaka Central ada jual.. Ala yang sebelah station bus Melaka tu la.. Tapai Sarimah.. 

Sedap! 


Amik dua peket.. Licin! Tukang teman beli yang selalu merungut layan tekak mummy.. pun ngap sekali.. bila marah buat muka sekupang.. hhahaha

Tapai ni kalau makan diwaktu sejuk-sejuk lagi sedap! Sebenarnya ada few place lagi yang kawan-kawan mummy suggestkan.. Tapi tak rasa lagi, almaklum la tak gaji lagi, takleh beli banyak-banyak, kopak poket.. keh keh keh cukuplah sekadar melepas tekak.. gitewww..!!

So sapa yang suka mengidam pelik-pelik macam mummy , especially mengidam tapai ni.. bolehlah dapatkan di Mydin Melaka Central.. Cepat dan mudah je nak dapatkannya..  

Harga ? 
4 ketul dalam satu peket ni hanya RM 3.29 sen sahaja tak termasuk GST.. 

Selamat Mencuba . Thanks for Reading! Wassallam

6 comments:

  1. hai mummy.. busyra singgh sini dan follow :)

    ReplyDelete
  2. Alamak, lapar Pula tgk tapai

    ReplyDelete
  3. laaaamanyaaa tak makan tapai..!! sejak arwah tok tak ada memang xdak sapa rajin buat tapai..

    ReplyDelete
  4. bukan senang nak buat tapai, tapi kalau pandai memang sedap.

    ReplyDelete
  5. Hehehe kita tak.makan tapai mommy tapi keluarga kita suka buat tapai yang sedap dan manis.. amboi mommy harga dia tu mengancam betul laaaa ..

    ReplyDelete