Monday, 8 July 2013

Adam Sports Day

Assallamualaikum...

Ahad yang indah.. bangun pagi, gosok gigi... hehehhehe so over kan i.. kih kih kih

 Arini 7 Julai 2013 Ahad... ada hari sukan kat sekolah Adam.. wah hero mummy very excited! bangun pagi sekali kejut jerr...terus bangun ! hehehhee mummy lak yang berposak nak bangun... well biasa lah dah nama pun hari ahad..;)

Tepat jam 7.00 pagi aku dah hantar Adam g school.. excited la dia.. sampai kat kelas dia .. wah dua anak dara follow dari belakang.. wah so famous anak munmy yerr... well seperti biasa Adam berlagak la mancho.. padahal dia kat umah dialah yang paling manja. 15 minit atau 1/2 jam sekali mesti nak cium dan peluk.. kalau x majuk u!

Lepas menunggu hampir 1 jam , aku pun beredar keluar memandang ada tugas urgent yang aku perlu selesaikan pagi ni . 1/2 jam kemudian barulah aku kembali semula.. Sayangnya ketiga-tiga acara yang Adam masuk dah habis.. haiii keciwanya mummy! tak dapat merakam aksi-aksinya bersuka-ria. Penat mummy charge bateri kamera full full tau.. xpe xde rezeki. Namun aku dikejutkan dengan berita... jeng jeng jeng.. Mummy... Adam juara no lari 50 meter bagi kumpulan merah... wahhh sukanya aku! ceh mummy nyer lak yang overr.. hehehehehe well biasa arr dedulu waktu munmy kecik xbyk sukan yang mummy bole masuk sebab kekecik dulu mummy ada penyakit asthma .. so very limited kecergasan dan kelincahan hidup mummy. Sekarang ni baru nak beraksi balik .. tu pun sekiranya xmengabaikan tanggungjawab sebagai mummy tuk Adam dan Mukhriz.

Anw banyak gak games yang dijalankan disekolah Adam tapi games tuk parents hanya Tarik Tali.. so xdapat la nak join sekali memandangkan si mummy yg comei ni .. takut xbergerak tali tu kang.. xkenaiya... xpasal-pasal kalah kang.. hehehhee Tapi kalo dibanyakkan aktiviti tuk parents pasti lagi meriahkan. Anw dikesempatan ini sempat lah jugak aku berkenalan dengan cikgu-cikgu Adam.. Kebanyakkkan cikgu yang aku jumpa memberikan fedback yang positif mengenai Adam.. Syukur Alhmadullilah.

Tepat jam 11.00 pagi upara penyampaian hadiah pun bermula.  Apalagi excited la encem boy mummy ni. Juara keseluruhan adalah Rumah Merah.. yeahhh rumah merah... kami anak beranak ni memang semua rumah merah ..... aku ! dari sekolah rendah sampai menengah wakil rumah merah.. Mukhriz begitu juga.. Apatah lagi Adam..terus menerus meneruskan tradisi Rumah Merah.. Aicewahhh tradisi la sgt! haahhahaha... So Congrats Adam... Mummy proud of you.. keep up the good work! so  saksilah aksi- aksi hero2 ku ni bersama-sama klik-kliknya.. anw thanks for read this entry.. Adios..! Wassalam....

 Muka masing-masing semua dah keletihan.. ni baru pukul 9.00 pagi... haiiiiii

 Adam dan Sofea... Geng bercekau dari tadika sampai la standard 2....Bercekau pas tu baik balik.. bercekau baik.. bercekau baik... hehehe

 Ni Adam dan Anthony... Anthony xberapa pandai berbahasa melayu..so setiap soalan yang aku tanya Adam la yang tukang translate...Hopely perantara xde la goreng mummynyer yer.. Anw Anthony ni salah seorang kawan yang agak rapat gak ngan Adam...


 Wah posing maut ea anak mummy...

 Suasana di sekolah Adam.. berlari berkejar bersembang... itulah lumrah sekolah..;)

 Kesian Adam.. Cikgu bagi masa hanya 5 minit jer tuk makan... kelam kabut dibuatnya.. nasib baik mummy ada kat sebelah... kalo x, xtau la mummy.. Cikgu sekolah Adam ni semua garang-garang..mak aii takut nau mummy..kehulu kehilir ngan rotan memanjang...

 Hehheehe.. Adam muka excited waktu beratur nak amik medal..

 Waktu penyampaian hadiah.. Adam juara lumba lari 50 meter.. yang belah kanan  berbaju kuning tu guru besar Adam.. Waktu amik gambar ni, sedar xsedar aku la parent yang paling kedepan amik gambar anak..parent lain hanya curi-curi jer amik dari jauh... ni Adam punya pasal la, asyik bagi isyarat suh amik gambar dia jer... malu mummy tau! auwww...

 Rumah merah... murid yang paling baik beratur  xikut barisan tu la Adam... baikkkan anak mummy! hehehehe

 Hip hip horeyyy..hip hip horeyyyy...Rumah Merah Juara..!


 Adam dan Medal...  haiii anak-anak mummy ni semua kuat lari.. baik abang atau adik... xrugi mummy bawak g jogging tiap-tiap mingggu...berbaloi-baloiii.. ;)

 Budak gemuks!

Adam dan Nazrin... Best Friend Adam since Tadika la... Parents Nazrin pun selalu pesan ngan Adam supaya jadi BFF Nazrin sampai la dewasa... Hopefully...  Congrats to both of U...

1 comment:

  1. +$3,624 PROFIT last week!

    Get 5 Star verified winning bets on MLB, NHL, NBA & NFL + Anti-Vegas Smart Money Signals!

    ReplyDelete